Mer IKT i skolan – ett måste

Varit i  England i dagarna två och besökt en IT-mässa och en skola som använder IT på ett naturligt sätt i undervisningen. England har kommit långt och för att bara nämna några exempel har de kanoner och interaktiva whiteboard i alla klassrum, senaste datorerna, lärarna spelar in sina undervisningar och lägger ut det på nätet, matematiklärarna löser tal på en skärm och lägger ut det på nätet. Läraren jag träffade hade lagt ut ca 200 filmer på nätet som eleverna kunde komma åt när som helst på dygnet. IKT (Informations- och Kommunikationsteknik) i skolan kommer att förändra lärandet för alltid – ett paradigmskifte!
Det är framförallt två anledningar till att jag driver på frågan att satsa på IKT i skolan och det är att skolan skall spegla framtidens arbetsmarknad. Redan idag är ju IT närvarande på de allra flesta arbetsplatserna och vad kommer det inte då vara i framtiden. Den andra anledningen är att tillgång till bra IT får inte bli en klassfråga och då menar jag att här har skolan en viktig roll – att ge alla kunskap och förutsättningar för att utveckla sin IT-förmåga. 
Satsning på IKT i skolan var en prioriterad budgetfråga redan förra året för Centerpartiet i Halmstad, men nu med ytterligare kunskap i IKT är frågan ännu angelägnare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s