Framtid Oskarström

Skriver följande om Johns Manville idag i Hallandsposten :

För snart två år sedan lämnade det amerikanska företaget Johns Manville sina lokaler i Oskarström. Det har hänt en hel del i Oskarström inom ramen för projektet Framtid Oskarström sedan dess, men inte avseende deras lokaler.

Johns Manville har, efter vad vi förstår, som ambition att sälja alla delar av fastigheten i ett paket. Kommunen har både genom Näringslivsbolaget och genom Samhällsbyggnadskontoret haft underhandskontakter med säljaren.

Lokalerna ligger bra till i centrala Oskarström och delar av dem har ett kulturhistoriskt värde. Det är bra lokaler som kan inrymma många olika typer av verksamhet. Vi vill gärna se en entreprenör ta sig an uppgiften att utveckla fastigheten. Vi tror helt enkelt det är bättre för Oskarström om en entreprenör kommer in och förädlar dessa lokaler.

Det är samtidigt viktigt att framhålla att användningen blir sådan att den bidrar till Oskarströms utveckling. Det kanske kan skapas någon form av företagshotell eller någon annan företagsam verksamhet, som berikar Oskarström och ger arbetstillfällen.

Vi vill därför lyfta fram en idé om att undersöka möjligheterna att skapa någon form av verksamhet som är bra för folkhälsan och föreningsverksamheten i delar av området. Vi vet till exempel att det finns ett önskemål om ytterligare anläggningar för idrott och andra aktiviteter i Oskarström.

En möjlighet värd att pröva för kommunen vore att undersöka om det finns möjlighet för en köpare av fastigheten att omvandla delar av lokalerna till verksamhet för t.ex. idrott och folkhälsa.

Vår idé går ut på att pröva möjligheterna för kommunen att vara hyresgäst i delar av lokalerna och därigenom öka intresset för privata entreprenörer att intressera sig för att förädla lokalerna.

Det är nämligen viktigt att de gamla fabrikslokalerna inte står tomma utan används som en del i att bygga framtidens Oskarström.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s