Restaurang på Fisketorget.

Arbetet med att utveckla Halmstads centrum fortgår alltjämt och utmed Nissan finns en oerhörd potential. Planerna på en permanent restaurang och handel vid Fisketorget går nu in i sitt slutskede. Jag är övertygad om att restaurangen kommer att bli ett väldigt positivt inslag utmed Nissan och att den kommer att bidra till att utveckla Fisketorget till en attraktiv del av staden.
Vidare är snart en utredning klar som visar på fler möjligheter att utveckla mötesplatser runt Nissan. Under nästa år kommer också denna utredning adderas med ett kulturellt perspektiv för att se på möjligheterna till ett kulturstråk utmed Nissan uppströms till Oskarström.

Annonser

2 thoughts on “Restaurang på Fisketorget.

 1. Hej Henrik.
  Ser att du pratar om en ny restaurang och handel vid Fisketorget. Vilken sorts handel menar du då?
  Själv tycker jag att innerstan förlorat mängder av kulturhistoria med rivningar av fina hus samt Najaden och den så omstridda indelningen på Stora Torg bl.a. Är inte emot utveckling men nog ska vi väl bevara en del av vår kultur. En hamnstad som Halmstad ska väl så klart ha ett Fisketorg värt namnet!
  Dessutom har vi restauranger i innerstan så det räcker och blir över.
  Påla i Nissan för en brygga samt en tvåvåningsrestaurang.. Jag protesterar högljutt och många med mig.
  Utveckling handlar inte bara om byggnader, riva och förstöra. Det handlar också om att bevara för att visa kommande generationer hur det såg ut och om att hålla stan levande ur ett historiskt perspektiv.

  • Hej! Tack för dina synpunkter. Håller med dig om att vi ska försöka vara rädda om vår kulturhistoria, men det är en svår gränsdragning många gånger. Avseende Fisketorget är det min bedömning att det är viktigt att utveckla denna mötesplats och dags för att släppa fram en restaurang. När det gäller Stora torg anser jag att vi måste ta omtag för att göra det så bra att fler torghandlare vill fylla vårt torg. Med vänlig hälsning, Henrik Oretorp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s