Snöstorp kommer utvecklas starkt

Snöstorp är en trevlig och populär stadsdel som nu kommer utvecklas ytterligare med både nya bostäder på Snöstorps IP och med någon form av affärsverksamhet på Snöstorpsgården.

I Snöstorp, cirka 4 kilometer öster om Halmstad centrum planerar vi för nya bostäder på Snöstorps gamla idrottsplats. Ett förslag till detaljplan finns nu framtaget och den ska nu ut på samråd. Under samrådet ges myndigheter, allmänhet och andra berörda möjlighet att tycka till om planerna. Det nya området är på totalt 35 000 kvadratmeter. På cirka 25 000 av dessa kvadratmeter är planen att det ska byggas bostäder. I planförslaget föreslås en tät och varierad bebyggelse i form av par-/radhus i ett och ett halvt plan samt flerbostadshus i upp till fyra våningar.

Vidare kan Snöstorp ha ett vandrarhem med bageri och butik inom en snar framtid eftersom detaljplanen för området där Snöstorpsgården ligger ska gå ut på samråd. Förutom att möjliggöra att det etableras någon form av affärsverksamhet syftar planen till att klargöra att Snöstorpsgårdens kulturhistoriska värde ska bevaras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s