Mitt budgetanförande för Budget 2015-2017

Känns rätt bra att stå här redan och få göra sitt anförande som Halmstads tredje största parti och jag börjar med att tacka för ett gott samarbete i Femklövern+.

Närodlad politik – det hållbara valet
Så löd rubriken på Centerpartiets valmanifest.
Det i en politisk tid där formerna diskuteras mer än innehållet.
I en tid med en statsminister som säger en sak innan valet och en annan efter.
Då är det av yttersta vikt att att påminna väljarna att det finns alternativ och partier i svensk politik som säger en sak innan valet och samma sak efter valet.

Centerpartiet är ett sådant parti.

Centerpartiet i Halmstad är det naturliga valet för en hållbar och långsiktig politik för hela Halmstad kommun.
För oss genomsyras alla politiska frågor av ett hållbarhetsperspektiv där jobb, omsorg, skola, kommunikationer och miljö ständigt utgör grunden för de ställningstaganden vi gör. Det handlar också om närhet till beslut och att kunna påverka sin vardag.
För oss är detta Närodlad politik.
En politik som vill utveckla i hela kommunen från Eldsberga i Söder till Steninge i Norr, från kust till inland.
Anders Rosén (s) du brann för de östra delarna – jag och Centerpartiet brinner för hela kommunen.

Det finns mycket att nämna i femklöver+:s budget, men för att nämna några saker, som givetvis överensstämmer med det vi sa innan valet och som nu blir verklighet i kommunen är:

Att Centerpartiet vill se fler utvecklingsprogram i kommunen, för att skapa förutsättningar, mål och strategier för orter i kommunen att utvecklas. Arbetet med utvecklingsprogrammen kommer nu intensifieras och medel för fler utvecklingsprogram i våra serviceorter avsätts.

Att hela kommunen inklusive landsbygden ska ha möjlighet att vara uppkopplade via fiber, vilket nu kommer bli verklighet genom att Stadsnät ges klartecken att investera 217 Mkr under tre år samt att en bredbandssamordnare anställs för att samordna bl.a. fiberföreningarna på landsbygden.

Att Halmstad kommuns verksamhet ska kunna erbjuda en giftfri miljö och då framförallt för våra barn. En lokal handlingsplan för en giftfri vardag ska fram och nu avsätts resurser för att åstadkomma det under 2015, men också att åtgärder börjar tas under året.

Tillbaka till vikten av att hålla det man säger och värna blocköverskridande uppgörelser, så måste jag nämna att Transportplanen ”Hållbara transporter” fortskrider.
Resecentrum håller på att förverkligas och utbyggnad av Södra Infarten intensifieras nu.
På sträckan från Villmanstrandsvägen till Montörsgatan samt med anslutning till E6:an vid Västkustbanan samt ombyggnad av trafikplats vid Laholmsvägen.
Projektet möjliggör i sin tur att ny mark för verksamheter blir tillgänglig samtidigt som trafiken som passerar Fyllinge kan minska.
När ombyggnationen av Södra infarten är klar innebär det att antalet gång- och cykelpassager som binder samman de östra stadsdelarna med Östra stranden utökas.

Nu till lite politisk poesi som kan läsas ur femklöverns planeringsdirektiv:

Vi bygger vårt samhälle för människor av människor.
Alla goda krafter, inte minst de ideella inom föreningslivet, kulturen och idrotten, tas tillvara.
Och då kommer vi osökt in på satsningen att dubbla medel till den konstnärlig utsmyckning vid kommunal byggnation vilket kommer väl till pass när uppdrag nu är givet att utveckla samhällsbyggnadsprocessen genom att infoga det kulturella perspektivet. Och det ser jag fram emot.

Femklövern bygger hållbara samhällen såväl ekonomiskt, ekologiskt som socialt.
Bifall till KS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s