Om Henrik Oretorp

Kommunråd i Halmstad sedan valet hösten 2010.  Innan jag blev heltidspolitiker var jag i många år ledamot i barn- och ungdomsnämnden, därför ligger barn- och ungdomsfrågor mig varmt om hjärtat.  Innan valet  arbetade jag som affärschef inom byggsektorn och hade ansvar för cirka 60 medarbetare.

Jag tror på ett företagsamt, grönt och tryggt Halmstad med kraft att växa. Ett samhälle där människor får växa bygger på att var och en tar hand om sig själv, men också om andra. Det bygger på att företagsamhet uppmuntras och att hela kommunen utvecklas.

För att komma dit behöver vi satsa på resurser i skolan. För mig är det lika naturligt som att ett företag satsar på forskning och utveckling. Vi vet att ju tidigare barn får rätt stöd i sin utveckling, ju bättre kommer det gå.

Tilltron till människors förmåga och gröna marknadslösningar präglar alla mina idéer och ställningstaganden. Fler företag med kraft att växa skapar både fler jobb och mer utveckling. För att stimulera framtidens företagande vill jag att entreprenörskap och kreativitet ska prägla hela skolan ända från första årskurs.

Jag är född och uppvuxen i Halmstad även om jag har rört mig från Söndrum till Rävinge där jag nu bor med mina tre döttrar och min fru. Jag tycker om all slags skidåkning, att köra motorcykel och har gjort både klassikern och åkt tre Vasalopp. Min familj är väldigt viktig för mig och att leka med barnen eller fixa med huset är saker jag tycker mycket om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s